UPDATE: CSM Reșița are conturile goale!

CSM Reșița se confruntă de luni bune cu probleme financiare foarte grave, care afectează performanţele sportivilor. De trei luni, bugetul clubului este zero.

UPDATE: În urma unui proiect de hotărâre al Consiliului Local, Clubul Sportiv Banatul Montan Caraș-Severin va beneficia de majorarea cotizației anuale. Astfel, se vor adăuga încă 40 de mii lei pe an sumei de 50 de mii lei din Bugetul Consiliului Județean, în calitate de membru al clubului. O parte din suma alocată va ajunge şi la sportivii de la CSM Reşiţa.

 

Singurele lucruri care mai ajută în ultima perioadă la funcționarea clubului reşiţean sunt banii care se obțin din veniturile proprii, din chirii de baze sportive și sponsori. Sportivii legitimați la CSM nu și-au primit indemnizațiile de efort de două luni, chiar dacă au fost zi de zi la antrenament.

Nu avem bani nici de competiții, nici de indemnizații, de niciun fel pentru activitatea sportivă. A fost un an destul de greu având în vedere că am primit o treime din bugetul de anul trecut, dar sperăm că împreună vom reuși să trecem anul peste aceste greutăți. Avem promisiuni și de la autoritățile locale că vom primi niște bani în acest an și sperăm că ne vom putea achita de obligațiile noastre către sportivi”, a precizat directorul Clubului Sportiv Municipal, Rusalin Fîc.

Clubul Sportiv Municipal Reşiţa dă an de an cei mai buni sportivi ai judeţului. Atletul Marius Cocioran a reprezentat Caraş-Severinul la Olimpiada de la Londra, dar astfel de performanţe vor fi tot mai greu de obţinut în condiţiile în care clubul nu are un leu.