Clinicile Noi din Timișoara intră în reabilitare

Reabilitare la Timisoara: Clinicile Noi din cadrul Spitalului Municipal
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Clinicile Noi din Timișoara, parte a Spitalului Municipal, intră în reabilitare. Se vor instala și sisteme inteligente de umbrire pentru vară.

A fost deja demarată lictația pentru întocmirea proiectului tehnic și execuția lucrărilor pentru reabilitarea și creșterea eficienței energetice a complexului de clădiri.

Se pun la bătaie peste 18 milioane de lei. Finanțarea este asigurată de PNRR, prin programul Valul Renovării.

„Obiectivul proiectului este de a crește eficiența energetică a clădirii prin înlocuirea tencuielii existente cu o tencuială termoizolantă, înlocuirea sistemului de ventilație și încălzire și utilizarea energiei din surse regenerabile”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările vor fi complexe și sunt extrem de necesare, pentru că fațada Clinicilor Noi este foarte degradată. Se vor instala inclusiv sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald.

publicitate ziar expresb 1000x100

„La nivelul fațadelor se pot identifica degradări majore a tencuielii (tencuială căzută care dezvelește structura de rezistență a clădirii, infiltrări a apei meteorice provenite din sistemul de colectarea a apelor pluviale degradat, murdărirea tencuielii), amplasarea parazitară a aparatelor de aer condiționat și de ventilare pe fațada clădirii”, mai aflăm din caietul de sarcini.

Odată renovate clădirile, se va reduce consumul anual specific de energie pentru încălzire cu 90%. Lucrările vor dura 19 luni, iar ofertele se pot depune până în

Renovare energetica Clinicile Noi Timisoara

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/