Clinica de Balneologie din Timișoara se demolează parțial și va fi extinsă. Lucrările, pe fonduri europene

A fost desemnată firma care va reabilita Clinica de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din Timișoara. Primăria Timișoara urmează să semneze contractul în valoare de aproape 13 milioane de lei. Execuția lucrărilor e estimată să dureze aproape 2 ani. 

Proiectul vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara, din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, prin demolare parțială și extindere orizontală și verticală.

Spitalul pentru care primăria s-a luptat ani de zile în instanță pentru a rămâne în patrimoniul orașului are două corpuri de clădire (A și B). Proiectul de reabilitare vizează Corpul B, cu regim de subsol (parțial) și parter, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1560 mp.

Licitația pentru desemnarea executantului lucrării a fost lansată în noiembrie anul trecut și au fost depuse patru oferte. A fost înregistrată și o contestație, în urma comunicării primelor rezultate, iar aceasta a fost ulterior soluționată. Câștigător a fost desemnată societatea Alex-Dia Construct SRL. Contractul ce urmează să fie semnat are o valoare de 12,8 milioane de lei, fără TVA, durata de execuție a lucrărilor fiind de 21 de luni.

„Se vor realiza: desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior; o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat și la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești. Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa.  Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier.”, transmite Primăria Timișoara.

Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene. Contractul de finanțare a fost semnat în 2019, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală este de 23,7 milioane de lei cu TVA inclus, valoarea totală eligibilă fiind de 10,6 milioane lei. Termenul de finalizare este 31.10.2022.