Claudiu Ciucă a câștigat Cupa Reșița. „Am concurat pentru reșițeni”

Pilotul reșițean a revenit după șapte ani pe traseul din Valea Domanului și s-a impus în prima etapă a Campionatului Regional de viteză în coastă Romanian Berg Cup.

39 de piloți s-au înscris pentru a participa la Cupa Reșița, prima etapă din acest an a Campionatului Regional de viteză în coastă Romanian Berg Cup. Doar 32 dintre aceștia au încheiat competiția. Tradiționalul traseu din Valea Domanului, descoperit în anul 1980 de maestrul Werner Hirschvogel, mentorul marilor campioni reșițeni, este și acum la mare căutare printre piloții din întreaga țară, chiar dacă a fost scos din calendarul Campionatului Național. Dar, încet-încet, aici își face loc o altă competiție ce tinde să devină tradițională, un Campionat Regional, ca o antecameră a Campionatului Național de viteză în coastă, în care își fac apariția piloți consacrați sau dornici de afirmare.

Înscrisă în programul Zilelor Reșiței, etapa inaugurală a sezonului de viteză în coastă Romanian Berg Cup a adunat la start mai mulți piloți, care și-au demonstrat măiestria pe traseul unde s-au scris pagini importante din istoria automobilismului autohton.
Întrecerea a fost câștigată de reșițeanul Claudiu Ciucă, un pilot cunoscut publicului iubitor al sporturilor cu motor încă de pe vremea marii echipe UCM Sport Reșița, care domina autoritar viteza în coastă din România. Reșițeanul a parcurs traseul în 2:01.80, cu aproape cinci secunde mai rapid decât cel de-al doilea clasat la Open, Sergiu Tîrlă.

“Sunt bucuros că după o pauză destul de lungă, am putut să revin din nou la coastă. Am câțiva prieteni în spate, care mă ajută, cum ar fi Lucien Hora sau Mircea Pădurean. Îmi pare rău că ei nu mai pot să piloteze. Sunt doar eu cu Zabi (Ovidiu Zaberca – n.r.) reșițeni care mergem la etapele naționale. Traseul e ușor denivelat, vremea e bună, poate prea cald, nu neapărat pentru piloți, cât pentru motoare, în special cele aspirate. Nu am concurat pentru a învinge pe cineva. Am mers pentru mine, pentru reșițeni”, a spus Claudiu Ciucă.

Chiar dacă vremea a fost caniculară, foarte mulți reșițeni, și nu numai, s-au aventurat pe traseu, în amintirea vremurilor de altădată, când Valea Domanului era în centrul atenției pasionaților de viteză, de adrenalină, dornici de a vedea acest spectacol al cailor putere. Prima etapă a Campionatului Regional de viteză în coastă Romanian Berg Cup a fost organizată de VSS Racing Club, cu sprijinul Primăriei Reșița.