Claudiu Chira, despre amânarea aplicării Legii 154/2021: Să continuăm să punem presiune pe ei

claudiu chira Timisoara
untitled design set 970x90 px

Claudiu Chira, deputat Forța Dreptei de Timiș: „Au trecut peste 100 de zile în care statul român refuză să comunice ce va face cu zecile de mii de români pe care îi umilește neaplicând o lege votată în Parlament!”

Parlamentarul de Timiș critică amânarea aplicării dispozițiilor Legii nr.154/2021 care prevede ca persoanele  persecutate etnic sau urmaşii acestora să primească o pensie lunară ca despăgubire pentru suferinţele trăite în regimul comunist.

„Au trecut peste 100 de zile în care statul român refuză să comunice ce va face cu zecile de mii de români pe care i-a mințit acum doi ani și îi umilește în continuare neaplicând o lege votată de Parlament. Guvernul PNL-PSD a amânat aplicarea Legii nr. 154/2021 mai întâi până la începutul anului 2022, apoi până la începutul anului 2023, ca acum termenul (încă) în vigoare să fie 1 ianuarie 2024 și este posibil să fie amânat pentru 2025 destul de curând. De ce asta? Pentru că în câteva zile, Guvernul va emite celebra Ordonanță-trenuleț, prin care amână anual aplicarea unor dispoziții legale. Au mai încercat deja o dată anul acesta să amâne pentru anul 2026 plata potrivit legii 154/2021, însă presiunea publică a făcut pe pesediști și peneliști să facă un pas înapoi.”, a spus Claudiu Chira.

Parlamentarul le cere cetățenilor să pună presiune pe reprezentanții lor astfel încât aplicarea acestei legi să nu mai fie amânată: „Nu trebuie să ne pierdem speranța și trebuie să continuăm să punem presiune pe ei. Eu în Parlament, dumneavoastră personal către ceilalți parlamentari care vă reprezintă. Eu unul, nu voi lăsa Statul Român să uite de această lege și de cei care au nevoie de ea.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/