Claudiu Buciu a contestat în instanță ordinul prin care i-a încetat mandatul de primar înainte de termen

claudiu buciu primar lugoj
promovare online Timisoara Casa Auto

Primarul demis al orașului Lugoj a contestat, luni, la instanța de contencios administrativ ordinul emis de prefectul de Timiș prin care i-a încetat mandatul înainte de termen. Instanța va soluționa cazul cu celeritate. 

„Astăzi, avocații au trimis către Tribunalul Timiș cererea de anulare a ordinului emis de prefectul județului Timiș. Principalele argumente sunt acelea că prefectura nu a luat în calcul faptul că domiciliul meu în fapt a fost tot timpul în municipiul Lugoj și nici faptul că sunt și cetățean german deci am dreptul să candidez, să fiu ales și să îmi exercit mandatul în condițiile legislației europene, adică chiar dacă nu am domiciliul sau reședință în localitatea în care sunt primar. Consider că votul dat de cetățenii municipiului Lugoj nu poate fi dat la o parte printr-o decizie administrativă.”, a declarat Claudiu Buciu, fostul primar al Lugojului.

Vă reamintim, Claudiu Buciu, primar ales al orașului Lugoj în 2020, a fost demis de prefectul județului Timiș printr-un ordin semnat vineri, în 8 iulie, după ce edilul local și-a schimbat domiciliul timp de o lună și jumătate, în acest an, în Germania.

promovare banner maxagro

Potrivit Codului Administrativ, instanţa de contencios administrativ este obligată să se pronunţe în termen de 30 de zile, nefiind aplicabilă procedura de regularizare a cererii. În acest caz, procedura prealabilă nu se mai efectuează, iar hotărârea primei instanţe este definitivă.

publicitate tmc 640