Clarificări transmise de DSU: TIR-ul ATI de la Spitalul Municipal din Timișoara nu s-a stricat, ci „presiunea oxigenului scăzuse”

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, au transmis că unitatea mobilă de ATI, de la Spitalul Municipal, nu s-a stricat. „Din cauza unui consum ridicat, presiunea oxigenului din TIR scăzuse”, iar problema nu a putut fi rezolvată.

CITEȘTE ȘI: Unitatea mobilă de ATI, proaspăt instalată la Spitalul Municipal, s-a defectat

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată în curtea Spitalului Municipal Timișoara s-ar fi stricat, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele: În cursul acestei dimineți, personalul medical care operează unitatea mobilă de terapie intensivă din Timișoara a semnalat echipei tehnice a Spitalului Municipal că din cauza unui consum ridicat, presiunea oxigenului din tir scăzuse, cerând acestora să intervină în a remedia problema și anume, să crească nivelul presiunii de pe ieșirea din stocatorul de oxigen care alimentează atât unitatea cât și întregul spital”, au transmis reprezentanții DSU.

Unitatea Mobilă este racordată la rețeaua de oxigen din spital și nu s-a putut crește presiunea, deoarece trebuia crescută și presiunea oxigenului din unitatea spitalicească.

„Coordonatorul medical care asigură buna funcționare a tuturor unităților ATI mobile a comunicat departamentului tehnic al spitalului, la momentul instalării unității, că fără o ieșire separată, independentă de cea care alimentează spitalul și care să beneficieze de regulator propriu, o astfel de situație ca cea apărută noaptea trecută nu ar putea fi soluționată. În urma încercărilor de a remedia situația, departamentul tehnic a luat hotărârea de a racorda unitatea mobilă la o stație secundară de rezervă, independentă de cea a spitalului, dând o presiune mult prea mare de oxigen, de peste 6 bari, fapt pentru care toate ventilatoarele au afișat alarma de presiune crescută și au încetat să mai funcționeze. Dată fiind această situație, personalul medical care activează în cadrul unității mobile de terapie intensivă a fost nevoit în a muta, în deplină siguranță pacienții, în alte unități sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienților infectați cu noul coronavirus”, a mai transmis DSU.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/