Producția regizorului reșițean s-a văzut pentru prima dată în țară joi seara la Festivalul „Ceau Cinema”.
A fost un debut spectaculos pentru regizorul care spera la o audiență consistentă. Însă, publicul timișorean a depășit cele mai optimiste așteptări umplând sala Cinematografului Timiș. După proiecție s-a stat mult la discuții, la care au participat actorii din rolurile principale, Olga Torok, Luca Puia și Ovidiu Crișan, alături de interpreții altor personaje din film.
Publicul a prins curaj și a adresat întrebări interesante din perspectivă socială, economică, familială. Asta deoarece subiectul filmului este unul sensibil, abordând tema migrației și consecințelor acesteia. Până acum, filmul regizorului reșițean a fost văzut în Europa, Asia, America de Sud și America de Nord, fiind selectat în patru festivaluri și distins cu două premii. Cea mai importantă proiecție a fost cea din cadrul Festivalul Filmului Sud-Est European desfășurat în luna mai la Hollywood. „Clara” a obținut premiul „Bridging the Borders” oferit de Organizația „Cinema Without Borders.
„La Timișoara, am fost întrebat cum a fost perceput filmul în alte țări, cât de actual este mesajul, cât de universală este tema. Inclusiv în India, există fenomenul migrației. Indienii migrează în America și Canada ca ingineri IT dar și din Bangladesh și Sri Lanka oamenii migrează în India. De asemenea, din America de Sud mulți migrează spre SUA. Practic tema migrației este universală și lumea se recunoaște în filmul meu oriunde e văzut”, am aflat de la regizorul reșițean.
O altă întrebare a venit din partea unui băiețel care a întrebat dacă n-ar fi fost mai bine dacă personajul Clara și-ar fi luat copilul cu ea și dacă, în general, nu e mai bine ca cei care pleacă să-și ia copiii cu ei. Întrebare foarte delicată în opinia lui Sabin Dorohoi pentru că mulți ar vrea asta dar nici munca în țări străine și nici cei la care locuiesc acolo nu le permit asta.
Următoarea proiecție în România a filmului „Clara” va avea loc la începutul lunii august la Iași, în cadrul serilor filmului românesc. Marea bucurie a lui Sabin Dorohoi este că, în sfârșit, filmul său s-a văzut în România. Festivalul Ceau Cinema a spart gheața dând regizorului motive de optimism că filmul va fi acceptat și în alte festivaluri din România. „E bine că am intrat în circuitul festivalurilor românești. E important că asta s-a întâmplat la Timișoara pentru că majoritatea actorilor sunt din vestul țării. Sperăm ca, în toamnă, să lansăm filmul și în cinematografe”, a încheiat Sabin Dorohoi.