Clădirea monument a pompierilor din Timișoara, restaurată

Cladire istorica ISU Timisoara

Clădirea monument istoric în care își au sediu pompierii din Timișoara va fi restaurată.

Imbobilul a fost construit la începutul anilor 1900 și a fost afectat de două cutremure majore, în 1986 și 1990. De asemenea, imtemperiile și-au pus amprenta pe clădirea istorică.

Restaurarea se va realiza cu fonduri din PNRR – Valul Renovării. Se vor investi 12,3 milioane de lei și licitația pentru găsirea unui constructor a fost lansată.

„Investiția vine în întâmpinarea nevoilor identificate şi a oportunităţii ce vor fi oferite de sursele de finanţare. Obiectivul de investiții propune marcarea şi punerea în valoare a ansamblului arhitectural al clădirilor, redarea caracterului istoric pe de o parte, iar pe de altă parte reabilitarea tehnică şi funcţională. Elementul principal al ansamblului o constituie punerea în valoare a Turnului, care va fi readus la starea inițială privind regimul de înălțime”, aflăm din caietul de sarcini.

1000x200 dacus 02

Cazarma pompierilor din Iosefin, așa cum mai este cunoscut sediul de pe bulevardul 16 Decembrie 1989, va deveni eficientă energetic, va avea fațadele restaurate și va fi și izolată termic.

Reabilitarea are termen de execuție anul 2026. Firmele interesate se pot înscrie la licitație până în 20 septembrie.

publicitate si promovare online banner maxagro