O clădire în paragină dintr-o comună de lângă Timișoara, transformată în bibliotecă

biblioteca1

Investiție importantă în comuna Șag, aflată lângă Timișoara. Primăria a alocat aproape 100.000 de euro cu scopul de a transforma o clădire în paragină într-o bibliotecă modernă. De asemenea, seniorii vor avea o sală dedicată pentru tot felul de activități.

În localitatea Șag, aflată lângă Timișoara, au început lucrările de reabilitare a unei vechi clădiri, care va fi transformată într-o bibliotecă modernă. Astfel, primăria a alocat aproape 100.000 de euro pentru ca această investiție importantă în domeniul culturii să poată fi realizată.

Cultura este unul din pilonii de baza ai unei comunități, din perspectiva dezvoltării durabile. Am avut și vom avea în atenție investiția în cultura locală, atât din prisma evenimentelor tradiționale pe care le finanțăm an de an, cât și a infrastructurii necesare actului cultural. Astăzi (n.r. luni) am început reabilitarea imobilului de pe str. a VIII-a (Școala Veche românească), unde beneficiind de un buget de 474.500 lei vom avea un nou edificiu al Bibliotecii Comunale”, a declarat Flavius Roșu, primarul comunei Șag.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, în cadrul clădirii reabilitate va fi realizată și o sală în care vor fi organizate tot felul de activități pentru seniorii din comună.

Aici, alături de cărțile pe care le oferim publicului larg, vom expune diverse obiecte ale patrimoniului cultural local. Vom găzdui evenimente corelate actului de cultură și, în plus, vom pune la dispoziția seniorilor Șagului o sală dedicată activităților dumnealor”, a precizat Flavius Roșu.

biblioteca4

biblioteca3

biblioteca2

banner 970 x 250