CJ Timiș vrea să reabiliteze cel puțin o tabără școlară cu bani europeni

judetul timis centru de agrement, tabara scolara de la poieni strambu

Autoritățile județene au în pregătire un proiect prin care vor să obțină finanțare europeană pentru refuncționalizarea a cel puțin unei tabere școlare din județ din cele cinci. Primul pas ar fi ca acestea să fie transferate Consiliului Județean Timiș. 

Discuții cu privire la preluarea taberelor școlare de către Consiliul Județean Timiș se poartă de ani buni. Președintele CJ Timiș spune că de-a lungul timpului s-au invocat tot felul de pretexte pentru ca acest transfer să nu fie realizat. Mai există o șansă, însă.

„Sper ca de data aceasta să fie o chestiune serioasă și să avem aceste tabere preluate în patrimoniu pentru că avem o oportunitate unică ca pe Programul Regional Vest să se poată obține o finanțare ca măcar una din cele cinci tabere din județul nostru să le putem reabilita, refuncționaliza și redeschide către tinerii și copiii din județ. Sunt câteva tabere ofertante din perspectiva poziției în care se află și a spațiului pe care îl oferă. E vorba de tabăra de la Bobda și cea de la Poieni Strâmbu, dar și cea de la Chevereșu Mare. Abia așteptăm această veste să apară în MO și procesul-verbal de predare-primire la noi.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Potrivit sursei citate, CJT intenționează să pregătească un proiect pentru obținerea finanțării europene.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Încercăm să discutăm cu colegii de la ADR Vest să prelungească termenul de depunere al proiectelor pe această secțiune până când vom putea și noi să avem în proprietate aceste tabere și să ne putem pregăti pentru un proiect de finanțare, să nu ratăm acest moment.”, a mai spus Nica.

Timișul are cinci astfel de tabere, la Bogda, Chevereșu Mare, Herneacova, Poieni Sat și Poieni Strâmbu. Două dintre acestea erau funcționale anul trecut, cea de la Chevereșu Mare – cu o capacitate de 46 de locuri – și cea de la Poieni Strâmbu – cu 54 de locuri. Spațiile de agrement au cantină, sală de mese, club, teren de sport multifuncţional cu nocturnă și pistă de minigolf.

În mai 2019, Ministerul Tineretului și Sportului anunțase că vrea să transfere consiliilor județene din întreaga țară aproximativ 500 de astfel de tabere școlare. În Timiș, consilierii au adoptat o hotărâre, încă de atunci, cu solicitarea de trecere în proprietatea județului a celor cinci tabere.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/