CJ Timiș vrea bani din PNRR pentru reabilitarea energetică a unui liceu special din Timișoara

atanasiu

Consilierii județeni din Timiș au adoptat, vineri dimineață, solicitarea conducerii administrației de a depune o solicitare pentru obținerea de fonduri din PNRR pentru reabilitarea energetică a mai multor corpuri de clădire care găzduiesc Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu din Timișoara. Estimările sunt că lucrările vor costa aproximativ 1 milion de euro. 

Cele două corpuri de clădire de pe strada Gheorghe Doja nr. 16 găzduiesc mai multe ateliere ale școlii: de turnătorie, tâmplărie, croitoria, clubul și căminul de fete. Lucrările vor viza termoizolarea podului, a șarpantei, a fațadelor, schimbarea ferestrelor, dar va fi inclusă și reabilitarea termică a sistemului de încălzire. Vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice – panouri solare – și va fi modernizată instalația de iluminat.

Pentru toate aceste lucrări, CJ Timiș vrea să obțină bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de puțin peste 1 milion de euro, fără TVA.

Unul dintre consilierii județeni a atras atenția, în plenul extraordinar în care aleșii au decis transmiterea solicitării pentru obținerea finanțării, că problema deosebită la acest liceu nu sunt cele două corpuri propuse spre reabilitare energetică, ci corpul principal al clădirii și sala de sport care s-ar aflat într-o stare precară.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Ce am văzut acolo este un lucru care m-a îngrijorat atât la corpul principal, cât și la sala de sport. Sunt lucruri care sunt periculoase pentru viața omului, se desprind bucăți din tencuială, partea interioară a clădirilor e la un standard foarte scăzut. Din ce știu, a fost o tentativa a consiliului județean din 2012 prin care eram la un nivel foarte avansat de a recondiționa clădirea. Era atunci un proiect de 3,5 milioane de euro, la fel și cu sala de sport. Trebuie să reactualizăm acea documentație tehnică pentru clădirea principală și să demarăm și la sala de sport unde suntem în faza de proiect de fezabilitate. Și acela trebuie îmbunătățit. Vreau să atrag atenția: principala problemă la liceu încă nu se rezolvă acolo. Avem mare nevoie de a ne apleca cu atenție asupra renovării clădirii principale și a sălii de sport.”, a spus consilierul Petre Mihăieș.

Clădirea liceului a fost construită între anii 1970-1980.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/