CJ Timiș retrage din Festivalul Gelu Stan un invitat controversat

festival gelu stan
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Fostul preot ortodox și cântăreț de muzică populară Cristian Pomohaci, acuzat în urmă cu 6 ani de relații sexuale cu un minor, nu se mai regăsește pe lista invitaților la Festivalul Concurs Gelu Stan, ediția a V-a, printr-o decizie a CJ Timiș care îl retrage din eveniment. 

Cristian Pomohaci apărea ca prim invitat în concurs pe afișul festivalului organizat de Centrul de Cultură și Artă Timiș, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș. În octombrie 2017, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a hotărât caterisirea definitivă a lui Cristian Pomohaci, după ce acesta a fost acuzat de relații sexuale cu un minor.

festival_gelu_stan

„Consiliul Județean Timiș retrage artistul Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului Concurs Gelu Stan 2023. Instituția județeană nu se implică în selectarea artiștilor care participă la evenimentele instituțiilor de cultură subordonate, însă, în mod excepțional, prezența controversată a artistului Cristian Pomohaci pe afișul evenimentului și invitația de a lua parte la Festivalul Concurs Gelu Stan 2023 a fost analizată cu atenție și s-a hotărât înlăturarea oricărei asocieri cu reputația artistului menționat mai sus.”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții CJ Timiș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Festivalul Gelu Stan este prezentat de centrul de cultură drept una dintre cele mai prestigioase competiții artistice din domeniul folclorului, în România.

Ediția din acest an a festivalului va avea loc în 16 martie, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara. Între invitați se numără și Eduard Motan (care a obținut trofeul concursului din ediția anterioară a festivalului), Andreea Chisăliță, Alexandru Acs, Cristian Tomoni și Dorinel Gavriluț. Finanțatorul evenimentului este CJ Timiș.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/