CJ Timiș, premiat de Europa pentru excelență în administrație

nica si cristalul

Consiliul Județean Timiș a fost recompensat de Consiliul Europei cu un premiu de excelență pentru că îndeplinește cele 12 principii ale bunei guvernări democratice.

Cele 12 principii ale bunei guvernări stabilite de Consiliul Europei sunt: participarea cetățenilor, desfășurarea corectă a alegerilor și reprezentarea; receptivitate; eficiență și eficacitate; deschidere și transparență; stat de drept; comportament etic; capacitate și competență; inovare și deschidere către noutate; sustenabilitate și orientare pe termen lung; management financiar solid; drepturile omului, diversitatea culturală și coeziunea socială; responsabilitate.

cristal

„Este prima ediție la care România a participat. Consiliul Județean Timiș a avut punctajul maxim și s-a clasat pe primul loc în țară. Am fost singurii cu punctaj maxim. Sloganul cu care am candidat în alegeri, Timișul european, se regăsește în acest premiu. Timișul european înseamnă investiții, creșterea calității vieții, proiecte europene. (…) Are o valoare simbolică, dar e important pentru noi pentru că reprezintă o încununare a eforturilor noastre din ultimii doi ani și jumătate de a moderniza administrația publică județeană și de a o transforma.”, a declarat Alin Nica, președintele CJT.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În context, liberalul a mai vorbit și despre fondurile europene atrase de instituția pe care o conduce: „Consiliul Județean Timiș a stabilit un record, am depășit cifra de 1 miliard de lei atrași din fonduri europene cu contracte semnate doar în ultimii doi ani. Nu știu cât a atras Primăria Timișoara, dar nu facem comparație. Noi avem peste 20 de proiecte. Ținta noastră este să închidem anul cu finanțări nerambursabile de peste două miliarde de lei.”

Doar patru județe din țară au fost premiate în competiția europeană, din cele 41 de consilii județene înscrise: Ilfov, Botoșani, Ialomița și Timiș – singurul care a obținut punctaj maxim.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/