CJT a eliberat autorizația de construire pentru investițiile Transgaz

alin nica

Președintele CJ Timiș a semnat autorizația de construire pentru conducta de gaze naturale SRM Timișoara I – SRM Timișoara III. Recent, aleșii județeni au aprobat declararea celor două investiții ca fiind de utilitate publică și de interes județean, pentru a le urgenta.

Noua investiție presupune introducerea, la nivelul județului, a unei conducte noi de transport a gazelor naturale care va putea alimenta atât Colterm – prin CET Sud cât și, ulterior, comunitățile locale de pe ruta Timișoara – Deta – Denta – Moravița.

„Deși această conductă era de mai mulți ani în planul investițional al Societății Naționale de Transport a Gazelor Naturale Transgaz SA, prin eforturile susținute ale Consiliului Județean Timiș am reușit deblocarea obstacolelor administrative și așteptăm ca Transgaz SA să demareze construcția efectivă a conductei. Miza demersului este asigurarea unui serviciu de furnizare fără probleme pentru compania de termoficare, facturi mai mici pentru timișoreni, cât și gaz la parametrii normali pentru zeci de mii de timișeni din zona Deta – Denta – Moravița, unde actuala rețea se află într-o stare deosebit de degradată.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Conectarea directă la noua conductă din Timișoara, mai spune Alin Nica, va aduce beneficii pentru Colterm și abonații săi, „subliniez însă că acest demers implică voința și capacitatea companiei de a-l pune în aplicare”.

CITEȘTE ȘI: Investiții Transgaz, declarate de interes județean. Care e miza?