Ciucă, despre aderarea României la OCDE: Evoluțiile sunt bune până în acest moment

ciuca niculescu
banner publicitar

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut astăzi o întrevedere cu coordonatorul național pentru procesul de aderare la OCDE, Luca Niculescu. „Evoluțiile sunt bune până în acest moment, atât pe linia Executivului, cât și pe cea a Legislativului”, adaugă fostul premier.

„Am făcut astăzi (marți – n.r.), împreună cu coordonatorul național pentru procesul de aderare la OCDE, Luca Niculescu, o trecere în revistă a etapelor pe care le-am parcurs și pașii de urmat pentru a ne atinge acest important obiectiv de țară. Este o muncă de durată, dar care va aduce beneficii importante României. A fost o evaluare de ordin tehnic, având în vedere că am început acest proces, anul trecut, de la Guvern, în calitate de prim-ministru, iar acum implicarea mea este diferită, din perspectiva rolului Parlamentului ca partener instituțional dedicat îndeplinirii acestui obiectiv politic major al României.”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El apreciază că „evoluțiile sunt bune până în acest moment, atât pe linia Executivului, cât și pe cea a Legislativului”.

„Inclusiv la nivelul Comisiei speciale pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE din care fac parte, lucrurile sunt în grafic. Trebuie să menținem o atenție sporită și un ritm constant de îndeplinire a condițiilor de aderare pentru că acestea nu fac altceva decât să ajute România să se dezvolte. În același timp trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a explica, în termeni mai puțin tehnici, cetățenilor României, beneficiile uriașe pe care le poate aduce aderarea la această organizație de prestigiu. Pentru România va fi, cu siguranță, după aderarea țării la NATO și UE, un al treilea factor de modernizare și dezvoltare.”, încheie Ciucă.