Timișoara City Celebration, la Castelul de Apă din Iosefin

castel de apa din timisoara
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Timișoara își celebrează statutul de Capitală Europeană a Culturii și, de vineri până duminică, sărbătorește pe malurile Begăi. Vor fi o mulțime de evenimente: concerte, ateliere, tururi ghidate, instalații și nu numai. Castelul de Apă din Iosefin „participă” și el la această mare sărbătoare.

Vineri, 6 octombrie, între orele 10.30 și 12.30, Castelul de Apă din Iosefin găzduiește una dintre sesiunile itinerante de la Forumul de mediere culturală, organizat de Centrul Cultural Clujean și Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Sâmbătă și duminică (7-8 octombrie), publicul este invitat la tururi ghidate în Iosefin. Veți putea înțelege mai bine atât povestea acestui cartier istoric al Timișoarei, cât și contextul în care aici a fost edificat unul din cele două castele de apă ale orașului. Tururile sunt în română și engleză, facilitate de ghizii de la Timișoara City Tours și Timișoara Explorer. Participarea la tururi este gratuită, în limita a 20 de locuri, dar e necesară înscriere. Mai multe detalii aici.

Duminică, 8 octombrie, în cadrul Timișoara Jazz Festival 2023, ediția XIII, de la ora 16, în curtea Castelului de Apă sunt concerte cu Marquis Noir și Emil Bîzgă Urban Gypsy.

Marquis Noir este o formație instrumentală de avangardă din Cluj-Napoca, alcătuită de tineri muzicieni care îmbină elemente de jazz, funk și rock.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

castelul de apa din timisoara

Trompetistul Emil Bîzgă este unul dintre cei mai apreciați artiști ai muzicii de gen. El îmbină muzică clasică, jazz și folclor balcanic în compozițiile sale și are o voce distinctă în jazzul modern. A colaborat cu muzicieni de renume, precum Hakan Hardenberger și Wynton Marsalis, și a cântat alături de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band sau Opera din Hanovra, cu personalități ca Vladimir Cosma și Tony Bennett.

În weekend are loc și o expoziție inspirată din poveștile primite la concursul destinat copiilor și desfășurat în vară, ocazie cu care vor fi premiați cei mai talentați dintre participanți.

Proiectul „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin” este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în Programul RO-Cultura, implementat de Primăria Municipiului Timișoara, în calitate de promotor de proiect, alături de Asociația Prin Banat, în calitate de partener. Valoarea totală a investiţiei este de aproape 11 milioane de lei, din care 8,6 milioane reprezintă sprijin financiar nerambursabil. Proiectul se derulează între lunile octombrie 2020 și februarie 2024.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/