Circulația rutieră se mută la patru benzi pe partea dreaptă a Bârzavei!

mociur 620x400

În contextul demarării investițiilor la mallul din Mociur, dar și pentru fluidizarea traficului rutier, odată cu începerea lucrărilor la tramvai, municipalitatea va crea o legătură rutieră între artera principală a Reșiței și zona de regenerare urbană a fostei platforme industriale.

Aleșii locali reșițeni au aprobat în unanimitate, în ședința ordinară de luni, studiul de fezabilitate pentru investiția: „Legătura rutieră între artera principală a Reșiței – Parcul Industrial și zona de regenerare urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun – Faza 2”.

Studiul de fezabilitate are ca temă amenajarea infrastructurii de transport adiacentă dezvoltării urbane de pe platforma Mociur, dar și pe cea a conexiunilor acesteia cu actuala rețea, luând în considerare, de asemenea, impactul traficului generat și atras. Tot ansamblul proiectat va fi dotat la nivel de stradă urbană, cu funcțiuni specifice, un pod peste pârâul Govândari și alte două peste pârâul Țerova, piste pentru cicliști, amenajare de spații de siguranță adiacente părții carosabile, prin gazonare și plantare de arbuști, rețea de colectare a apelor pluviale în sistem separativ, amplasată în subteran. Totodată, zonele carosabile și pietonale vor fi iluminate prin corpuri tip LED, eficiente energetic.

Vom realiza o legătură de la Intim, pe lângă «Traian Vuia», Calea Caransebeșului, intrare pe Valea Țerovei, un pod în formă de Y și se intră în zona Mociur, Turnante, unde mergem la patru benzi, piste de bicicletă, iluminat public și canalizare pluvială. E un proiect mare, pe care dezvoltatorul Immochan ni l-a solicitat ca și condiție obligatorie, pentru a putea începe investițiile. Este obligația noastră, ne-au și donat terenul acolo, ca să putem face acest lucru. Am aprobat indicatorii și suntem cu acest proiect pe primul loc în investițiile Programului Național «Anghel Saligny», pentru care sperăm să se degajeze cât mai repede soluțiile. Noi pornim deja licitațiile pentru a câștiga timp, să demarăm cât mai repede acest proiect. Acest proiect ne va avantaja și în contextul lucrărilor de la tramvai, căci vom putea muta circulația rutieră și pe partea dreaptă a Bârzavei.”, a explicat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Valoarea totală a investiției, potrivit devizului general întocmit conform HG 907/2016, este de 40.590.639,44 lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/