Cinematograful Studio va fi reabilitat până în 2021!

Timișorenii vor putea viziona firme de artă la Cinematograful Studio în anul în care orașul va fi Capitala Europeană a Culturii. Pe lângă proiecții, clădirea va putea fi folosită pentru activități de jurnalism, multimedia, fotografie sau sound design.

Consiliul Local Timișoara a aprobat faza DALI și indicatorii tehnico-economici cu privire la reabilitarea Cinematografului Studio. Proiectul se înscrie în ciclul finanțărilor culturale pentru 2021, anul când Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii. Valoarea investiției se ridică la 17,8 milioane de lei. După finalizarea lucrărilor, cinematograful va funcționa drept spațiu pentru proiectarea filmelor independente, de artă sau de autor. Pe lângă acest rol, locația va putea fi utilizată pentru activități conexe industriei cinematografice, anume: proiecție de film, documentar sau animație, jurnalism, multimedia, fotografie și sound design.

Vara trecută s-au purtat întâlniri cu reprezentanți ai domeniilor de activitate pe care Cinematograful Studio și le-a asumat. Documentațiile de Autorizare a Lucrărilor de Intervenții a fost finalizată în toamnă. Primăria Timișoara și-a dat acordul pentru aprobarea proiectului la final de an, ceea ce va face ca din primăvară să se demareze achiziția pentru începerea lucrărilor.

Sursă video: Cinema Studio Timișoara