Cinema Studio și Dacia din Timișoara, gata în vara 2024?

stiri cu reabilitarea cinema-ului studio timisoara

Cinematografele Studio și Dacia din Timișoara ar trebui să fie redeschide publicului în vara anului 2024. Lucrările sunt în curs de desfășurare.

Potrivit Primăriei Timișoara, reabilitarea sălilor de cinema Victoria și Timiș a fost un succes. Numai în 2023, peste 60.000 de oameni le-au trecut pragul. Iar următoarele două ar urma să fie deschise anul acesta.

Reabilitarea Cinema Studio, la 85%

Lucrările de reabilitare ale Cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, au ajuns la 85%. Șantierul a demarat în iunie 2021 și s-a stabilit să dureze 36 de luni.

„În prezent se execută lucrări la placarea perețiilor de tektalan în sălile de cinema și în sălile de înregistrări audio și video. De asemenea, continuă montarea pietrei naturale pe 90% din suprafața de călcare”, ne-a trasmis Primăria Timișoara.

Autoritățile locale spun că sala de cinema va fi redeschisă în această vară, dacă nu apar situații neprevăzute. Investiția se ridică la 14 milioane de lei.

stiri timisoara santier cinema studio

Sala Dacia, primii spectatori tot în vară

Lucrările la Cinema Dacia nu sunt chiar așa de avansate ca la Sala Studio. Însă și aici ar urma să fie proiectate primele filme tot în vară.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Au fost executate lucrări de reabilitare a clădirii. De asemenea, au fost efectuate lucrări de armare și cofrare, după care a fost turnat betonul la placă în zona culisei/tribune. Au fost executate lucrări la hidroizolație la terasă”, spun reprezentanții Primăriei Timișoara.

Lucrările de consolidare a structurii de rezistență la stâlpi, grinzi și planșeu au fost finalizate. Se mai execută lucrări la instalații și de montare a sistemului fonoabsorbant în sala de spectacol.

Refacerea Sălii Dacia, din cartierul cu același nume, costă peste 10 milioane de lei.

Proiectul de reabilitare a Sălii Dacia

Proiectul de reabilitare a Sălii Dacia

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/