Cine spune ăla e!

Îi aud pe câte unii, contemplând serios la starea nației, din care motiv nu au somn noaptea, cum că nu am fi un popor de europeni (bagsama, în sensul de valori), ci unul de tâmpiți (toți la grămadă, carevasăzică), de ciolaci (doar unii, probabil după mintea creață ce debitează astfel de inepții), și de auriți, gen Jorjelu. Nimic despre poporul celălalt, cel frumos, deștept și harnic reprezentat de liberali, useriști, pemepiști și ăia a lu’ Sică Mandolină.

La urma, urmei, toți avem dreptul la opinie. Să spunem toate prostiile ce ne trec prin cap, să nu ne pese dacă ăia ne înjură, că nici lor nu o să le pese când îi înjurăm noi, că de aia e libertate. Să faci ce vrei, când vrei și cu cine vrei. Să te tâmpești când ai poftă, sau să behăi ca oaia lu’ Tata Pătru Daea, fostul ministru al Agriculturii. E o părere cu care nu este musai să fiți de acord.

Păi bine mon cher, care te vaieți ca o baba ce nu-și mai poate ține bășinile în budigăi, de ce spui că suntem un popor de tâmpiți și de ciolaci? Doar pentru că Ciolacu este prim-ministru și mulți dintre noi i-am votat pe ăia frumoși, deștepți și harnici? De asta suntem tâmpiți? Bă, neică, ai uitat că acum aproape trei ani, deșteptul ăla de Cîțu a spart alianța și i-a scos în șuturi de la guvernare pe alde Drulă și ai lui? Bă, fraierule, nu tu te-ai dus la Ciolacu să-l rogi să intre în alianță că n-o mai scoteați la capăt? Ai uitat cum i-ai zis atunci: „Marcelu, țucu-ți tălpile tale, nu ne lăsa, că nu mai știm încotro s-o luăm?” Bro, ai uitat că de dragul borcanului cu miere de salcâm și rahat turceasc ai fost de acord ca Marcelu să conducă guvernul prin rotație cu nen-tu Ciucă?

Nu ți-ar fi rușine, maitre! Păi după ce te-au frecat cu oțet pe la tâmple, că erai s-o mierlești, și te-au pus pe picioare, te făcuși al dracului din nou. Auzi la el, popor neeuropean, de tâmpiți și de ciolaci. Bă, zevzecule, o fi Marcelu covrigar la bază, dar pentru ce-o făcut pentru tine, frumosule, deșteptule și harnicule, care te crezi, merită să-i pupi mâna. Părerea mea!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/