Cine-s profitorii bunăstării?

Conducerea PSD Caraș-Severin este pe făraș. La început – Ionuț Chisăliță, apoi –Luminița Jivan au demisionat din funcțiile deținute un an și ceva, cea de secretar general și de președinte al organizației județene. Oficial, cei doi au declarat că au făcut, de bunăvoie, un pas în spate pentru a nu leza imaginea partidului, și așa șifonată, și pentru a lăsa justiția să-și facă datoria în ultimul dosar deschis de procurorii DIICOT. Nimic mai fals. Cine e prostul să lase borcanul cu miere de dragul imaginii partidului?

Adevărul este că în spatele deciziei stau drumurile făcute la Arad în dosarul șpăgilor din Vama Nădlac și la Parchetul Reșița într-o cauză penală cu politicieni, ziariști, denunțători, șantaj și grup infracțional organizat. Un pas înapoi sau lateral, dacă vreți, echivalează cu ieșirea definitivă din politica bună. Când spun asta mă gândesc că niciun alt politician demisionar nu a mai revenit în locul pe care îl ocupase cândva. Dacă Crin Antonescu și Victor Ponta nu au fost în stare să revină, cu atât mai puțin Jivan și Chisăliță vor reuși. Ce-a păpat gaia e bun păpat. Cei doi se pot gândi la ce vor face în viitor, căci este greu de crezut că vor mai ajunge vreodată să candideze pe lista PSD la alegerile parlamentare, acolo unde contezi cu adevărat.

Într-un comunicat jalnic, semnat de „echipa PSD” (care o fi aia?) și postat pe Facebook, li se mulțumește celor doi „pentru aportul adus în sânul partidului și, mai ales, pentru toată implicarea în bunăstarea județului Caraș-Severin”. Despre care bunăstare vorbim? Cea a amărâtului de pesedist care trăiește dintr-o pensie de 1.200-1.300 de lei, după 40 de ani de muncă, a ăluia angajat pe criterii politice la Radio Reșița și care prin site-ul său online devenise trompeta Luminiței Jivan sau despre bunăstarea grupului infracțional organizat, constituit cu scopul de a șantaja, de a-și folosi influența și de a pune mâna pe județ?

Și mai e ceva: pun pariu că peste o săptămână-două Luminița Jivan nu va mai călca în sediul PSD, iar dacă o va face, va avea surpriza să constate că cei ce i-au ciugulit din palmă în acești ani nici măcar nu o vor mai saluta. De ce? Că așa e la voi, la partid, Luminițo, iar dacă nu mă crezi, amintește-ți cum ați procedat cu Mocioalcă. Da, cu Mocioalcă, ăla care te-a făcut om și la un moment dat i-ai trântit ușa-n nas. Sau cu cei cinci consilieri județeni excluși din partid. Așa o să facă și ăștia cu tine. Îți vor întoarce spatele, ca și cum nu ai fi existat vreodată pentru ei. Iar când îți vor face asta, te asigur că te vei trezi din beția puterii care ți-a luat mințile cât timp ai fost la putere.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/