Cine reprezintă societatea civilă în ATOP, domnule Dunca?! „Președintele PNL Caransebeș!”

dunca romeo cj

Romeo Dunca a fost prins din nou în ofsaid! Omul pe care l-a trimis să reprezinte societatea civilă în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică e lider politic PNL, ceea ce-l face incompatibil!

Foștii vicepreședinți ai Consiliului Județean Caraș-Severin, Flavius Nedelcea și Ionuț Popovici, continuă să arate că locul lui Romeo Dunca e pe Muntele Mic și în niciun caz în biroul de președinte din Palatul Administrativ. De data aceasta, Romeo Dunca a fost provocat să spună cu gura lui un lucru care îl pune într-o situație delicată pe președintele PNL Caransebeș, Arin Ispas.

Domnule Dunca, cine e Arin Ispas, cel pe care dumneavoastră l-ați numit în ATOP ca reprezentant al societății civile?!, a întrebat Nedelcea. În mod normal, așa cum se aștepta toată lumea, Dunca ar fi trebuit să amintească de acțiunile filantropice ale gugulanului. Dar nu, președintele CJ a stârnit zâmbete cu sinceritatea lui: „E președintele PNL Caransebeș!” Atât le-a trebuit liderilor opoziției. „E un conflict de interese! Păi cum să reprezinte societatea civilă?! Demisia!”, a strigat liderul Pro România. „Dacă așa a apreciat domnul Dunca, că președintele PNL Caransebeș reprezintă societatea civilă…”, a subliniat și Popovici. În apărarea lui Romeo Dunca a sărit Ovidiu Chimigeriu, consilier județean PNL de la Caransebeș. „Arin Ispas a fost președinte Rotary, nu a fost numit în ATOP pentru că e președinte PNL Caransebeș!” Chimigeriu are dreptate pe jumătate, dar Romeo Dunca a spus altceva.

I-a lămurit pe toți juristul Darian Ciobanu, secretarul județului: „Legea spune imperativ că cei trei membri desemnați de președinte trebuie să fie reprezentanți ai societății civile!” Deci în niciun caz politicieni! E adevărat, Ispas a fost ales șef peste liberalii gugulani la începutul lui iulie. Când a fost desemnat de Dunca reprezentant al societății civile în ATOP nu deținea funcție politică, însă din acel moment e total incompatibil cu calitatea de președinte PNL Caransebeș. Romeo Dunca s-a recunoscut încă o dată pus la punct de către liderii opoziției: „O să vedem dacă e cazul să-și depună demisia. Am înțeles că e acum un posibil conflict. La momentul în care a fost propus nu era nici măcar membru de partid. Eu l-am numit în ATOP pentru că era reprezentant marcant al societății civile.”.