Finalul tragic al puștiului de 14 ani, care încerca să facă bani din peturile aruncate în Dealul Lupacului ridică o serie de semne de întrebare. Asta, mai ales că activitatea deponeului a fost sistată în urmă cu mai mulți ani. Cei responsabili se eschivează să dea un răspuns concret.
Groapa de gunoi din Dealul Lupacului a fost închisă de administrația locală pe data de 16 iulie, în urmă cu mai mulți ani, din cauza obligațiilor pe care și le-a asumat România, odată cu aderarea la forul european. În ciuda acestui fapt, activitatea nu este sistată integral la ieșirea din Reșița. Firma care a primit-o în concesiune este cea care răspunde și de serviciul de salubrizare din orașul de pe Bârzava. Angajații de la Bratner au obligația ca, periodic, să ecologizeze orașul și să ducă în Dealul Lupacului molozul sau pământul rezultat din lucrările oamenilor și care este depozitat ilegal și, la întâmplare pe domeniul public. „Acele deșeuri trebuie împrăștiate. Pentru aceasta, Bratner a închiriat un utillaj de la Crosi. Prin împingerea molozului, a fost surprins și copilul”, a spus Tiberiu Pădureanu, care răspunde de stația de împachetare a deșeurilor, pe o suprafață de teren din vecinătatea locului unde s-a petrecut tragedia. Asta pentru că, în aceeași zonă, și firma Ecosal, înființată la nivel de Caraș-Severin a primit circa 3.000 de metri pătrați în concesiune, însă deocamdată nu are fonduri suficiente pentru punerea „în mișcare” a instalației.
Fac bani din peturile dintre moloz
Pentru că printre moloz și pământul adus de Bratner din oraș se regăsesc și peturi, săracii Reșiței încearcă să facă un ban din adunarea acestora. Din surse neoficiale, firmele care ar profita de pe urma peturilor depozitate în Dealul Lupacului sunt două la număr: Biomar și Lineo Design. La fel se întâmpla și la deponeul de la Bocșa, închis în vara acestui an, unde pe sume infime, oamenii își pierd ziua întreagă printre gunoaie.
Cum a murit minorul
Băiatul de 14 ani și-a pierdut viața în mod tragic, după ce trupul i-a fost strivit de un utilaj, luni, la orele prânzului. Copilul căuta peturi printre gunoaie, atunci când șoferul mașinii efectua manevre față-spate de nivelare a terenului. Șoferul, de 59 de ani, le-a declarat polițiștilor că nu l-a văzut pe copil din cauză că afară era ceață, iar fumul dens generat de arderea peturilor i-a îngreunat și mai mult vederea. În momentul producerii accidentului, copilul era singur, fără tatăl său. Acesta a fost înștiințat ulterior de tragedie. „Șoferul se va alege cu dosar penal pentru ucidere din culpă”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Trupul copilului este la morgă pentru efectuarea necropsiei.