Cine este Valentin Blănariu, candidat PP-DD

Înainte să fie membru de partid, Valentin Blănariu este om de afaceri. A muncit pentru ca investiția sa, o firmă de panificație din Reșița, să îi aducă profit și să devină un contribuabil important la stat.

S-a născut la Anina, unde a urmat cursurile la școala primară și gimnazială, după care a venit la Reșița. A simțit viața de licean în orașul de pe Bârzava, acolo unde a şi absolvit, după care s-a stabilit în municipiul reședință de județ. A urmat Facultatea de Drept și este jurist de profesie, pentru că a dorit întotdeauna să fie de partea Legii. Nu a profesat niciodată în acest domeniu, dar cunoștințele pe care le-a asimilat l-au ajutat să își transforme firma într-una de succes.

Valentin Blănariu își amintește că a început să muncească încă din timpul școlii generale, atunci când în vacanțe lucra la fabrica de cherestea din Anina. „Muncesc din prima vacanță, atunci când m-am angajat fără să stau prea mult pe gânduri. Nu m-am ferit să lucrez. Ajungând la Revoluție, în 1991 am considerat că e momentul să deschid propria afacere”, își amintește Valentin Blănariu, cel care se simte pregătit acum să îi reprezinte pe reșițeni în Parlamentul României.

Dincolo de firma de panificație pe care o deține, omul de afaceri a avut curajul să investească și pe Muntele Semenic, acolo unde deține un hotel. „Deși lucrurile nu stau bine pe Semenic, am încredere că se vor schimba în bine pentru noi și pentru cei care au pus bazele unei afaceri pe vârful muntelui”, spune Blănariu.

Atunci când vine vorba despre familia sa, tatăl Valentin Blănariu își descrie cele două fete, Melisa și Maria, ca fiind „minunate”. „Am o familie frumoasă!”

De ce s-a înscris în PP-DD
În decursul anilor, Valentin Blănariu a fost solicitat să intre în majoritatea formațiunilor politice. „Am considerat că nu e momentul. Anul acesta am am decis că este, că am suficientă maturitate, plus susținere financiară și, cel mai important, e momentul să iau atitudine, să nu mai fiu spectator, din convingerea că lucrurile se pot schimba în bine”, subliniază președintele PP-DD Caraș-Severin, Valentin Blănariu.(P)