Cine dorește casă poate cumpăra teren. La Valeadeni se reiau licitațiile!

brebu cs

Comuna Brebu a organizat licitație publică deschisă pentru mai multe suprafețe de teren existente în intravilanul localității Valeadeni.

„Sunt loturi parcelate în mijlocul satului, de diferite dimensiuni cuprinse între 600 și 1.000 de metri pătrați, iar evaluatorul a stabilit un preț de 6 euro pe metrul pătrat. Acestea sunt proprietăți mai vechi ale Primăriei, moștenire rămasă de pe vremea vechiului UDR (fosta societate Uzinele și Domeniile Reșița care a împroprietărit localnici). Terenurile au fost trecute din domeniul public în domeniul privat și intabulate cu mai bine de 15 ani în urmă. Am decis împreună cu Consiliul Local să le vindem pentru a le da utilitate și mai ales pentru a adăuga sume la bugetul local”, spune primarul Ion Țicheriu, care a precizat că inițial nu s-a înscris nimeni pentru aceste 20 de loturi.

În ultima perioadă, după ce un localnic a cumpărat un teren pe care se afla și o construcție, constând în vechiul canton silvic, pare că a crescut interesul pentru terenuri. O nouă licitație pentru terenuri în Valeadeni va fi anunțată în timp util, pe site-ul Primăriei Brebu: https://www.comunabrebu.ro/