Cine are de pierdut când consilierii locali nu ajung la un consens?

Ședința de îndată a Consiliului Local Caransebeș nu și-a atins obiectivul scontat de primarul Felix Borcean, pe motiv de nerespectare a procedurii. Deși edilul anunța, încă de la ședința ordinară, că se va implica în comisia care decide aprobarea finanțării pentru proiectele depuse pe Legea 350 privind finanțarea nerambursabilă din partea Primăriei Caransebeș, acest lucru nu a făcut decât să atragă votul negativ din partea liberalilor.

Prin vocea consilierului PNL Andra Pleșa, colegii de partid i-au precizat primarului că nu s-a respectat procedura anunțată în Monitorul Oficial, prin schimbarea comisiei în care primarul a decis să fie președinte: „În anunțul publicat în Monitorul Oficial s-a anunțat ca termen de depunere a proiectelor data de 24 mai și aprobare în ședința de Consiliu Local la 31 mai, ori acum, schimbând comisia, s-a decalat data și trebuie reluat anunțul. Doar procedural nu putem vota pentru astăzi”, a declarat Andra Pleșa.

În replică, primarul Felix Borcean a întrebat cum de comisia în fruntea căreia a fost viceprimarul Marius Isac nu a observat că Episcopia Caransebeș solicita aprobarea unui contract de finanțare pentru un proiect deja finalizat, lucru ilegal, dacă se raportează la Legea 350.

„Eu a trebuit să mă implic pentru că am constatat că au fost aprobate unele proiecte care nu au cum să ajute sau să influențeze comunitatea locală pentru care se dau banii. S-au cerut bani pentru pavele deja montate în curtea Episcopiei, pentru reparații la o fațadă de biserică, aș fi vrut să fie solicitări mai multe pentru sport, pentru proiecte sociale, educative în care sunt implicați copii”, a spus Felix Borcean.

Edilul-șef a mai adăugat că nu are nimic împotrivă să se repună pe ordinea de zi la jumătatea lunii iunie acest proiect de finanțare, dar unele proiecte vor avea de suferit pentru că, probabil, acțiunile vor fi începute.