Cinci oferte pentru proiectarea drumului de mare viteză Lugoj – Craiova

drum expres

Vești bune aduse de ministrul Transporturilor în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere din România. Cătălin Drulă anunță că au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea drumului de mare viteză Lugoj – Craiova. Noua șosea va avea o lungime de aproximativ 250 de kilometri.

Șoferii vor putea ajunge mai repede din Banat în Oltenia, dacă un proiect al Guvernului va fi materializat. Ministrul Transporturilor a anunțat, astăzi, că s-au depus cinci oferte în cadrul licitației publice privind proiectarea drumului de mare viteză Lugoj – Craiova.

Proiectul este unul esențial pentru asigurarea unei conexiuni moderne și rapide între două dintre regiunile țării, Oltenia și Banat. Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km și are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene și plăți) și, pe de altă parte, avantajează și beneficiarul care primește la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un așa-numit „preliminary design”). Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitații pentru proiectare și execuție, având la bază un SF care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în același timp, constructorului libertatea de a inova și adapta proiectul”, a declarat Cătălin Drulă.

leader board 728 x 90 px

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, cinci asocieri de firme, plus o companie au depus oferte pentru procedura de atribuire a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj”. Termenul limită a fost astăzi, 6 septembrie.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 107.465.138,85 – 127.001.527,73 lei, fără TVA. Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului (din care 36 de luni – studiul de fezabilitate). Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, a informat DRDP Timișoara.