Cinci blocuri noi în cartierul Moroasa, pentru medici rezidenţi!

Medici specialişti tineri, medici rezidenţi, asistenţi medicali, farmacişti şi biologi vor locui în cele 5 blocuri ANL, a câte 6 apartamente, ce vor fi construite în cartierul Moroasa, pe terenurile igienizate în aceste zile de Primăria Reşiţa, după demolarea unor construcţii şi amenajări devenite ilegale. 

Municipalitatea ne informează că a început demersurile referitoare la construcția de blocuri ANL pentru medicii rezidenți. „Pentru a obţine finanţarea de la Agenția Națională pentru Locuințe,  Primăria Reşiţa are obligaţia să execute Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic pe un teren liber de sarcini, documente care trebuie depuse până la finalul lunii aprilie. În acest context, pentru încadrarea în termenele stabilite, Municipiul Reşiţa, prin Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului, a identificat un număr de 32 de parcele în zona Deal Moroasa – Grădiniţă“, informează Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul al Primăriei Reşiţa.


După adoptarea în şedinţa Consiliului Local Reşiţa din 20 decembrie 2018 a HCL 448, prin care s-a aprobat suspendarea posibilităţii de prelungire a contractelor de închiriere a terenurilor situate în intravilanul/extravilanul municipiului, cu destinaţia de curte/grădină, până la aprobarea PUG-ului Municipiului Reşiţa, prin adresa 102487/20.12.2018 chiriaşii au fost înştiinţaţi că începând cu anul 2019 contractele de închiriere a grădinilor nu se mai prelungesc. „În adresa respectivă, chiriaşilor li s-a dat un termen de 20 zile de la notificare să ridice gardurile şi să igienizeze zona pentru efectuarea măsurătorilor. Din păcate, niciunul dintre foştii chiriaşi nu au reacționat la notificări, ca atare, angajaţii Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului au trecut la demolarea anexelor construite, igienizarea şi pregătirea terenurilor pentru a se putea efectua măsurătorile impuse de Agenţia Naţională pentru Locuinţe“, transmite Primăria.

Cele 5 blocuri care urmează a fi construite vor avea un total de 30 de apartamente. Imobilele vor fi de tipul parter plus două etaje, cu doar două apartamente pe fiecare nivel, suprafețele fiind cuprinse între 60 și 100 de metri pătraţi.