Cimitirele din Reșița, pline până la refuz! Numărul morților s-a triplat în luna octombrie!

cimitir govandari

Situația devine dramatică în cimitirele din Reșița! Valul patru al pandemiei de COVID-19 a triplat numărul morților, astfel că locurile de veci se epuizează extrem de rapid. În unele cimitire nu mai sunt locuri, în timp ce în altele… se face rezervare!

Aproape 40% din reșițenii care au murit în luna octombrie au fost infectați cu coronavirus! Numărul total al deceselor a ajuns la 139, ceea ce înseamnă o medie de 6,6 morți/zi, în condițiile în care, în 2020, media era de 2,7/zi! Nici luna noiembrie nu se anunță mai liniștită din acest punct de vedere. În primele 5 zile ale lunii, din cele 23 de decese, 17 au fost ale unor persoane bolnave de COVID-19.

În această perioadă de pandemie, în cazul persoanelor răpuse de COVID-19, sicriul vine gata sigilat de la morgă și este ținut la capelă pentru 24 de ore. Nici măcar persoanele care au decedat din alte motive nu pot fi primite în capelă mai mult de 48 de ore din cauza numărului mare al deceselor în această perioadă.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

În cimitirul nr. 8, care a fost recent extins, „am început să înhumăm pe ultima parcelă disponibilă… Speram să ne ajungă parcela respectivă 5 ani, dar în ritmul ăsta în maximum 2 ani este ocupată toată”, ne-a declarat Daniel Călin, directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, care are în administrare și cimitirele din Reșița.

În cimitirul nr. 7 nu mai sunt locuri, iar în cel din Muncitoresc se mai fac înhumări doar cu cerere depusă în timpul vieții, ne-a mai precizat reprezentantul Primăriei Reșița.

banner maxagro