Reducere a prețului cu 25% pentru ONG-urile care închiriază spații de la Primăria Timișoara

ONG-urile care închiriază spații aparținând Primăriei Timișoara vor beneficia de o reducere a prețului cu 25%.

Primăria Timișoara vine în sprijinul organizațiilor care au o activitate culturală sau socială. Așadar, instituția anunță că ONG-urile vor beneficia de o reducere de 25% la închirierea spațiilor cu altă destinație aparținând primăriei.

O parte din spațiile pe care nu le folosim vor putea fi activate de societatea civilă și a celor care fac bine în mod voluntar în Timișoara. Sprijinim comunitatea locală prin mai multe activități, inclusiv a doua campanie de bugetare participativă. Transformăm acest proces de atribuire al spațiilor către organizații și fundații într-unul transparent și echitabil”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Mai mult, ONG-urile vor avea acces gratuit la spațiile cu altă destinație aparținând primăriei, în baza încheierii, în acest sens, a unui contract de dare în folosință.

1000x200 dacus 02

Trebuie precizat faptul că a fost extinsă lista domeniilor în care trebuie să activeze organizațiile solicitante, adăugându-se mediul, implicarea civică, dezvoltare comunitară, respectiv antreprenoriatul social, celor deja existente (cultură, educație, tineret, sport, servicii sociale). Totodată, sunt modificări în ceea ce privește criteriile de selecție, urmând să fie punctate relevanța și impactul activităților propuse pentru comunitatea locală, experiența solicitantului, precum și numărul de persoane angajate în organizație (permanent sau cu activitate în regim de voluntariat), aspecte care nu au fost luate în considerare până acum”, a informat Primăria Timișoara.

Noile modificări vor fi dezbătute în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro