Chirie de peste 3.000 euro pe lună pentru o grădiniță din Timișoara!

explo 1000x200

Primăria Timișoara nu mai vrea să plătească o chirie de peste 3.000 de euro pentru clădirea în care-și desfășoară activitatea o grădiniță din oraș. Astfel, instituția a făcut primii pași în vederea cumpărării imobilului. „Dacă primăria continuă să plătească chirie, probabil va ajunge să achite contravaloarea ei de mai multe ori”, spune consilierul local USR Răzvan Negrișanu.

Primăria Timișoara este nevoită să plătească lunar o chirie de 3.100 de euro pentru ca Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 să-și poată desfășura activitatea în clădirea situată pe str. Odobescu. Grădinița a fost mutată în acest imobil în urmă cu nouă ani, după ce s-a ajuns la concluzia că vechiul sediu, aflat pe B-dul 16 Decembrie 1989, nu mai asigura condițiile de siguranță necesare.

Totuși, după atâția ani de plătit chirie, cei din conducerea Primăriei Timișoara au decis că ar fi cazul să încerce să cumpere clădirea, pentru că ar ieși mult mai ieftin ca și costuri, pe termen lung. Așadar, în ultimul plen al Consiliului Local Timișoara s-a decis prelungirea cu încă doi ani a contractului de închiriere, dar și demararea procedurilor de cumpărare a imobilului.

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 a fost proiectată și construită ca grădiniță. Și va avea această destinație mult timp de acum încolo pentru că este adecvată educației preșcolarilor, îngrijirii lor și jocului și se află într-una din zonele populate ale Timișoarei. Nu va rămâne niciodată fără copii. De aceea am propus Consiliului Local și Primăriei Timișoara ca, în loc să plătim o chirie lunară către proprietar, să o cumpărăm. Grădinița si terenul aferent au fost ale statului, dar printr-un concurs de împrejurări, construcția a ajuns în patrimoniul Cooperativei Igiena. Până acum, Timișoara a plătit chirie lună de lună, an de an. Dacă Primăria continuă să plătească chirie, probabil va ajunge să achite contravaloarea ei de mai multe ori. E firesc să facem un efort financiar acum și să achiziționăm grădinița. E păcat că acest lucru nu s-a întâmplat până acum și nimeni nu a sesizat că acest spațiu este perfect pentru copii”, a declarat Răzvan Negrișanu, consilier local USR.

De altfel, Primăria Timișoara a prevăzut în bugetul local pe acest an o sumă de 18,5 milioane lei cu scopul achiziționării clădirii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 14.