Chiar și de la 5 ani și jumătate, în clasa pregătitoare! Aviz favorabil pentru proiectul de lege inițiat de Valeria Schelean

Astăzi, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților a adoptat un raport favorabil cu privire la proiectul de lege inițiat de liberala Valeria Schelean-Șomfelean, având ca obiect modificarea dispozițiilor art. 29 alin. (2) din Legea educației naționale.

Practic, prin această modificare legislativă vor putea fi înscriși în clasa pregătitoare și „copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în următoarele 6 luni calendaristice, calculate de la data începerii anului școlar, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare”, informează deputata PNL de Caraș-Severin Valeria Schelean (în imagine alături de deputatul PNL Sorin Moldovan).

„Necesitatea de reașezare a normelor care reglementează înscrierea copiilor în învățământul primar rezultă din chiar cuprinsul actelor normative subsecvente, emise de-a lungul anilor de către conducătorii ministerului de resort și care stabilesc pentru fiecare an școlar în parte calendarul și metodologia de înscriere a copiilor în învâțământul primar“, precizează Valeria Schelean-Șomfelean, care își exprimă totodată speranța ca majoritatea parlamentară să susțină acest proiect de lege și cu ocazia votului în plenul Camerei Deputaților.