Cheile Nerei-Beușnița, propuse pentru includerea în Catalogul Minunilor Naturale din Europa

explo 1000x200

Cinci voluntari ai Centrului de Voluntariat Reşiţa participă în perioada 27 mai – 3 iunie la schimbul internaţional de tineret Wonderful nature – Wonderful people! Acesta este organizat de Fundația Rodowo şi finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.

Proiectul se desfăşoară în Rodowo, Polonia, și reunește participanţi din România, Polonia, Lituania şi Turcia.

În cadrul proiectului tinerii vor participa la activităţi prin care vor descoperi Zona Lacurilor poloneze, bogăţiile naturale, dar şi tradiţiile şi obiceiurile locului. De asemenea, ei vor prezenta o zonă din ţara lor de origine, zonă pe care o vor propune pentru a fi inclusă în catalogul Minunilor Naturale din Europa.

“Voluntarii reşiţeni au ales zona Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, o zonă deosebită din judeţul nostru pe care o vor prezenta şi promova prin activităţi interactive şi prin imagini. Aceasta deoarece una dintre temele proiectului este fotografia, tinerii fiind invitaţi să descopere şi să interpreteze lumea prin intermediul fotografiilor”, a declarat SorinaNihta, președintele Centrului de Voluntariat Reșița.

În acest sens, pe parcursul schimbului de tineret se vor realiza o serie de expoziţii cu fotografiile făcute de participanţi.

Tinerii reşiţeni vor fi puşi la încercare în una dintre seri, ei fiind responsabili pentru organizarea unei seri româneşti. Pentru aceasta ei vor găti româneşte pentru 50 de persoane, vor organiza activităţi interactive prin care vor prezenta ţara din care provin, îi vor învăţa pe invitaţi dansuri şi melodii româneşti.

“Meniul serii va cuprinde zacuscă de casă, miere de salcâm (din flori de pe dealurile ce înconjoară Reşiţa), brânză de oaie, prăjitură de casă, mămăligă cu ostropel de pui, un păhărel de ţuică, iar ca desert, binecunoscuta ciocolată ROM”, a adăugat președintele voluntarilor reșițeni.