Cetățeni din comuna Constantin Daicoviciu, vi se pregătește ceva: piste de biciclete pentru pasionații pe două roți!

promovare online Timisoara Casa Auto

Cea mai mare finanțare obținută în prezent pentru comunitatea locală așezată în apropiere de Valea Timișului, este cea pentru introducerea gazului, în valoare totală de 40.848.917,70 lei. Peste 1.400 de gospodării vor beneficia de confortul pe care îl reprezintă folosirea gazului metan în locuințe.

Primarul Daniel Boambeș a precizat că „în această perioadă pregătim documentațiile pentru a le înainta către Minister. În mare parte lucrăm la implementarea proiectului de gaz, dar în paralel se lucrează la toate cele patru căminele culturale din comună”.

De notat aici că este vorba despre lucrări de reparații, de intervenții la fațade și la interioare. ”La Căminul Cultural din satul Căvărani, avem alocate sume ce se ridică la aproximativ 50.000 de euro pentru consolidarea fundației clădirii, împrejmuirea terenului aferent, renovarea interioară dar și pentru fațade. Pentru celelalte trei cămine de la Zăgujeni, Peștere și Centrul Cultural Maciova – situat pe strada Muzicanților, avem câte 20.000 de euro iar lucrările vizate sunt intervenții și reparații la interior și exterior”.

promovare banner maxagro

Referitor la stațiile electrice, primarul Boambeș spune că au mai fost cuprinse pe traseul inițial al pistelor de biciclete realizate prin PNRR, încă două stații electrice și anticipează cu optimism faptul că s-ar putea vorbi despre lucruri concrete în viitorul apropiat. Totul depinde de cât de repede se încheie contractele de finanțare .  Este vorba despre două proiecte, unul în valoare de 300.000 de euro vizează amenajarea a patru kilometri de piste pentru biciclete, adică două trasee care fac legătura între trei dintre localitățile comunei. Unul vizează complexul de agrement și pensiunea Căvăranțana din Căvăran, celălalt leagă Centrul de informare turistică din Zăgujeni și căminul cultural din Prisaca. Pentru a putea avansa date concrete, primarul Daniel Boambeș spune că așteaptă să primească răspuns de la București.

publicitate tmc 640