Autoritățile locale au în plan continuarea procesului de modernizare a sistemului centralizat de încălzire. Asta, după ce municipalitatea a constatat faptul că investițiile făcute până acum se reflectă în factura oamenilor, dar nu numai.
După ce Primăria Reșița a investit câteva milioane de lei în montarea centralelor de cartier, acum executivul are în plan alocarea altor sume pentru reabilitarea sau înlocuirea, după caz, a conductelor care transportă agentul termic. Asta mai ales că pe raza orașului, la începutul iernii, au fost probleme în acest sens, iar oamenii au stat în frig până când lucrurile au intrat pe făgașul normal. Vestea bună este că banii care s-au investit până acum în reabilitarea sistemului de producție au adus facturi mai mici la încălzire atât pentru abonații CET, cât și pentru Primărie. Vechile scandaluri cu facturi neachitate de către municipalitate la furnizorul de gaz sunt acum de domeniul trecutului.
„Consumul a fost redus pe jumătate, dar e nevoie de continuarea investițiilor, în funcție de abonați și priorități. În Micro 1 s-a refăcut sistemul de transport al agentului termic, iar acum se continuă în Micro 2 și în 3. Este vorba despre câteva milioane de euro”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.
Proiecte pentru CET
Mai mult decât atât, administrația locală și conducerea CET 2010 au apelat la o firmă de consultanță, iar analiza continuă pe tema sistemului de termoficare. „Domnul Tarbuzan va întocmi studii de fezabilitate pe programul Căldură și Confort 2007 – 2013, în general pentru rețelele principale și secundare, luate secvențial, în funcție de numărul de abonați. Atunci vom vedea cum vom putea să susținem finanțarea pentru că este vorba de susținerea proiectului cu 40 la sută din valoarea lui”, a subliniat edilul-șef.
În cazul în care autoritățile consideră că studiile sunt în favoarea oamenilor și a rentabilizării sistemului de încălzire vor trece la etapa următoare, în care partea de cofinanțare va fi cuprinsă în bugetul local.