Certaţi cu simţul civic! Cum au fost descoperiţi cei care aruncă gunoaie la Buziaş?

După ce în urmă cu câteva zile primarul Buziaşului se arăta exasperat de mormanul de gunoaie aruncat de cetăţeni pe domeniul public, în zona Silagiu, în condiţiile în care populaţia face eforturi mari să lupte cu pandemia, se pare că de curând au fost depistaţi cei care nu au pic de simţ civic şi responsabilitate.

Cum s-a întâmplat acest lucru? Într-un mod inedit. În urma cercetărilor efectuate, au fost descoperite: facturi, chitanţe, certificate de garanţie, pe numele a trei persoane, chiar şi pampers, după cum primarul spune. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

„La confruntare, nu au recunoscut, inexplicabil, culmea pentru ei fiind faptul cum au ajuns documentele acolo. O persoană nu avea contract cu RETIM! Au fost aplicate sancţiuni, care plătite în 14 zile, înseamnă jumătate din minim – adică 200 de lei! Cu siguranţă au fost şi alte persoane care au aruncat în acea zonă. Doresc să înţelegeţi faptul că igienizarea locurilor ne costă în jur de 15.000-20.000 de lei, bani plătiţi de noi toţi”, a afirmat Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş.

Edilul a mai spus că în următoarea şedinţă de Consiliu Local va propune să se aplice amenzi mult mai mari pentru cei care nu respectă legea şi aruncă gunoaie pe unde apucă.

„La şedinta CL din 29 mai 2020, voi propune să crească cuantumul amenzilor la 2.000-4.000 lei/persoane fizice şi 5.000-10.000 lei/persoane juridice, cu plata la jumătate din minim în 14 zile, aşa cum prevede legea! Doresc să precizez că deşeurile voluminoase pot fi aduse şi depozitate la «Sector-Sere» – în spatele clădirii pompierilor de pe strada Primăverii, în orice zi a săptămânii, de asemenea şi cele electrocasnice! În decursul anului acesta, au fost cercetate şapte cazuri, anul trecut 24 de cazuri! Este un fenomen care trebuie stopat!”, a precizat Sorin Munteanu.