Centura ocolitoare a Reșiței avansează!

ioan popa foto 2

Se fac noi pași pentru conturarea variantei ocolitoare a municipiului, proiect realizat de Primăria Reșița cu finanțare de la Ministerul Transporturilor.

Documentația pentru varianta ocolitoare a Reșiței, împărțită pe două sectoare, DN 58 (Kilometrul 7) și DN 58B (Moniom) și DN 58B (Calea Timișoarei) – DJ 581 (Kilometrul 3, Reșița – Grădinari), este gata. Aceasta urmează să fie depusă spre aprobare la Ministerul Transporturilor, iar, mai apoi,  Primăria Reșița să scoată la licitație proiectarea și execuția lucrării.

Studiile de fezabilitate pentru ambele centuri, Kilometrul 8 – Moniom și IMR legătură cu Lupac – Dognecea, sunt gata. Ele trebuie duse acum la Comisia de Circulație a Ministerului Transporturilor, pentru a fi validate, iar de îndată ce vom avea validarea acelei comisii, vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția, împreună la pachet. Asta înseamnă că într-un orizont de timp rezonabil, nu mai mult de trei – patru luni, vom putea scoate la licitație lucrările de execuție la aceste două centuri”, a declarat primarul Ioan Popa.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Finanțarea pentru această investiție se ridică la 27 de milioane de euro și este asigurată de Ministerul Transporturilor.

„Pentru cele două centuri ale Reșiței, pe care le realizăm în colaborare cu Ministerul Transporturilor, și pentru care am semnat un protocol cu ministrul Sorin Grindeanu, investiția se ridică la 27 de milioane de euro. Finanțarea este asigurată de minister, suma fiind calculată luând în calcul numărul de kilometri și lucrările aferente, cu viaducte, poduri, cu tot ceea ce înseamnă un astfel de proiect, bani pentru exproprieri, pentru că se va trece și prin niște terenuri private, dar avem suma asigurată, iar acest lucru este cel mai important”, a completat Popa.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/