Centura de Sud a Timișoarei care trebuia să fie gata în martie e la nici 55% stadiu de realizare

3

Sunt în continuare probleme de mobilizare ale constructorului pe șantierul centurii de sud a Timișoarei. Anul trecut în decembrie, ministrul Transporturilor anunța că, la acea dată, centura trebuie să fie gata în proporție de 70%. Abia acum, în august, e realizată la aproximativ 54%. 

„În ciuda solicitărilor beneficiarului – CNAIR – DRDP Timișoara – de a se asigura o mobilizare mai mare și o programare mai eficientă a lucrărilor pe șantierul centurii de sud a Timișoarei, antreprenorul Tirrena Scavi continuă cu un ritm scăzut al lucrărilor și numai pe anumite secțiuni ale traseului. Stadiul fizic al lucrării este de 54,5%. Ca tip de lucrări executate în luna august amintim: decopertare de strat vegetal în zona Urseni, umpluturi pentru fundație în zonele Freidorf și Urseni – Rudicica, strat de formă, fundație de balast și fundație de piatră spartă în zona localității Moșnița Nouă, lucrări la structurile pasajelor și podurilor (zonele Chișoda, Moșnița Nouă și Ghiroda), precum și la rampe de acces în zona Ghiroda.”, anunță reprezentanții DRDP Timișoara.

Potrivit contractului inițial, centura de sud a Timișoarei ar fi trebuit să fie gata în martie 2022. La una dintre întâlnirile avute cu ministrul Transporturilor, antreprenorul se angaja să finalizeze lucrarea până în decembrie 2022.

Lungimea tronsonului este de 25,6 km, iar valoarea contractului semnat în decembrie 2018 se ridică la aproape 390 milioane lei. Șantierul a demarat în martie 2020.

Foto: DRDP Timișoara

banner 1000 x 100 hd