Centrul multifuncţional din comuna Sviniţa – mană cerească pentru bătrânii din Mehedinţi şi Caraş-Severin

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Un proiect pe fonduri europene vine în sprijinul bătrânilor din opt comune care se întind de la Orșova până la Moldova Nouă.

Recent primarul comunei mehedințene Svinița, Nicolaie Curici, a semnat un contract în valoare de 140.000 de euro în vederea amenajării unui centru multifuncțional în comuna pe care o gospodărește, principalii beneficiari ai proiectului de anvergură fiind persoanele de vârsta a treia.

Inițial edilul s-a gândit să transforme clădirea unde urmează să se amenajeze centrul într-o pensiune turistică, însă, dat fiind faptul că s-a ivit această oportunitate (a finanțării europene), edificiul va îmbrățișa ideea unui centru de zi pentru bătrâni. „Avem o clădire în care vom face o bucătărie tradițională, cu sală de mese. Tot aici vom amenaja și câteva camere de cazare, undeva la vreo șase-șapte camere de cazare, cu două paturi.”, explică primarul Curici pentru expressdebanat.ro.

1000x100 casa brutarului

Bucătăria din cadrul centrului comunei Svinița va deservi întregului GAL, ceea ce înseamnă „de la Orșova până la Moldova Nouă. În total, vorbim de trei comune din județul Mehedinți și alte cinci comune din județul Caraș-Severin. În fiecare comună se vor identifica bătrânii care sunt mai vulnerabili, singuri, dar și cei cu nevoi. O să le ducem de mâncare, de două ori pe săptămână, o să avem și niște angajați acolo, în teritoriu, să mai ajute cu lemnele etc.”, a concluzionat șeful administrației publice mehedințene.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01