Centrul Militar Județean, 50 de ani de la înființare [FOTO]

Centrul Militar Județean Caraș-Severin aniversează 50 de ani de la înființare. Cu acest prilej, în sala de ședințe a avut loc o adunare festivă la care au participat reprezentanți ai instituțiilor publice din județ, colaboratori și foști angajați. Unitatea a primit o diplomă de excelență și o medalie aniversară din partea Centrului Militar Zonal Timiș.

În urmă cu 50 de ani, în 17 februarie, Centrul Militar Județean Caraș-Severin a fost înființat prin preluarea Comisariatelor Militare de Raion Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Orșova și Lugoj. Pentru a marca jumătate de secol de existență, la sediul Centrului Militar a avut loc astăzi o adunare festivă la care au luat parte prefectul județului, Matei Lupu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica, șefii instituțiilor cărășene din subordinea MAI, colaboratori și foști angajați.

Festivitatea a început cu intonarea imnului național, urmat de oficierea serviciului religios de către preotul Nicolae Petrișor. De asemenea, a fost citit ordinul ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor: „Acum, la ceas aniversar, când sărbătoriți cinci decenii de activitate neîntreruptă, vă felicit și urez întregului personal militar și civil din structura centrelor militare multă sănătate, putere de muncă și rezultate deosebite atât în plan profesional, cât și în cel personal, pe măsura aspirațiilor”.

Unitatea militară cărășeană a primit, din partea Centrului Militar Zonal Timiș, o diplomă de excelență și o medalie. La rândul său, „sărbătoritul” a acordat invitaților diplome și plachete.