Centrul educațional Roșca din Lugoj are un corp de clădire și un microbuz nou

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj beneficiază de un corp nou de clădirea, de un microbuz, dar și de materiale didactice noi. Totul s-a realizat cu o investiție a Consiliului Județean Timiș.

Noul corp a fost finalizat, iar în acest sens, Consiliul Județean Timiș a alocat 800.000 de lei. Pentru unitatea școlară s-a achiziționat și un microbuz, care să asigure transportul celor din satele din jurul Lugojului. „Sunt de părere că dacă nu investim în educație, condamnăm copiii la o viață mediocră. Astfel, am considerat necesar să aducem condițiile de studiu în normalitate, să eliminăm o barieră în dezvoltarea lor. Ceea ce am realizat la Lugoj anul trecut multiplicăm și la celelalte școli aflate în administrarea Consiliului Județean, în funcție de necesități. Chiar de curând, am lansat un proiect, pe fonduri europene, de reabilitare a școlii Iris din Timișoara”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

La Centrul Roșca au fost cumpărate și două centrale termice și ignifugarea podului clădirii destinat internatului, pentru asigurarea securității la incendiu. În plus, au fost înlocuite conductele subterane de alimentare cu agent termic la corpul de clădire al internatului. De asemenea, au fost achiziționate materiale didactice necesare activității de terapie logopedică, dar și un instrument de evaluare pentru diagnoza psihoeducațională a copiilor.