Centrul de Mari Arși Timișoara, gata în 2025

Centrul de Mari Arsi Timisoara

Centrul de Mari Arși Timișoara va fi gata abia în februarie 2025. Până atunci, orașul de pe Bega oferă 5 paturi pentru cei cu arsuri grave.

În contextul exploziilor din Crevedia, Ministerul Sănătății a publicat o informare despre evoluția construirii centrelor de arși din țară. La Timișoara lucrările au demarat și merg bine, dar vor mai dura cel puțin un an și jumătate.

Ridicarea centrului de la Spitalul Județean Timișoara costă 52 de milioane de lei și a început în 4 iunie 2023. Va avea 6 paturi pentru arși gravi în Terapie Intensivă, 6 paturi pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă.

La ultima sa vizită pe șantier, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că lucrările sunt cele mai avansate din țară.

publicitate ziar expresb 1000x100

Centrul de Mari Arși din Timișoara este cel mai avansat. Am semnat contractul la Târgu Mureș și urmează să-l semnăm și pe cel de la București. La Timișoara s-a amenajat terenul, se realizează protecția diverselor tipuri de instalații care există pe teren. În cadrul Spitalului Județean Timișoara va exista această nouă clădire care va oferi 12 locuri noi pentru pacienți cu arsuri grave sau de nivel intermediar”, a declarat ministrul Sănătății în iulie.

În Centrul de Mari Arși Timișoara vor funciona o secție ATI, un bloc operator cu 25 de săli de operație și se va amenaja și un heliport.