Centrul de evaluare Covid-19 de la Spitalul CFR rămâne funcțional

centru evaluare covid

În cadrul Centrului de evaluare sunt investigate persoanele care prezintă simptomele infecției și care nu au un test pozitiv, precum și pacienții confirmați care vor o evaluare a stării de sănătate.

Pacienții, asigurați sau nu, se pot prezenta pentru investigații fără bilet de trimitere. Evaluarea se face în primele 5 zile de la un rezultat pozitiv al unui test Covid-19.

„Fiecare pacient este evaluat clinic. I se măsoară tensiunea arterială, saturația de oxigen din sânge, i se face o electrocardiogramă (EKG) și i se recoltează analize de laborator, cele uzuale. Vorbim de hemoleucograma completă, dar și de măsurarea glicemiei, a proteinei C reactivă, a creatininei, a ureei serice, a transaminazelor hepatice(TGO și TGP). Asemenea investigații se fac printr-o spitalizare de zi.  În urma evaluărilor, putem stabili dacă pacientul necesită internare sau poate fi tratat la domiciliu.”, a spus dr. Ioana Coteț, coordonatorul Centrului de evaluare Covid-18 de la Spitalul Clinic CF Timișoara.

Rezultatul analizelor este comunicat pacientului în cursul aceleiași zile. Tot în cadrul centrului, pacienților li se pot administra medicamente injectabile sau le sunt distribuite gratuit medicamente cu acțiune antivirală.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

„Ultimele zile au adus un număr destul de ridicat de bolnavi infectați cu Sars-Cov 2. Șase dintre pacienți au avut nevoie de spitalizare și acum sunt  internați în Zona Roșie a Spitalul Clinic CF. Sperăm că acest, hai îi spunem, mini val de COVID-19 să se reducă în perioada următoare și să putem vorbi doar despre forme ușoare, care nu necesită internare. Însă, în funcție de starea de sănătate a pacientului, se poate recomanda și efectuarea unor investigații imagistice. Și pentru asta vrem să suplimentăm “pachetele” din spitalizarea de zi ce pot fi decontate și vorbim de radiografii de torace și chiar de examene de computer tomograf. Cel mai important lucru însă, este că reușim să le dăm celor care au nevoie, gratuit, antiviralele necesare pentru a lupta împotriva COVID-19, antivirale ce pot fi administrate la domiciliu.”, a declarat Stela Iurciuc, managerul spitalului.

Evaluarea pacienților se face în urma unei programări, la numărul de telefon 0751831025 sau prin trimiterea unui mail pe adresa: centru-evaluare@spitalcftm.ro. Programul de funcționare al centrului este de luni până vineri, intervalul orar 08.00 – 15.00.