Centru pentru persoane vârstnice la Timișoara, cu bani europeni

centru pentru persoane varstnice la timisoara
1000x100 Cuib de vise 1000x100

Primăria Timișoara vrea să realizeze, cu bani europeni, un centru pentru persoane vârstnice pe str. Lorena, unde se află un teren dezafectat.

Primăria Timișoara anunță că, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru realizarea unui nou centru pentru persoane vârstnice, pe str. Lorena. Proiectul se numește „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” și a fost aprobat de consilierii locali.

Potrivit Primăriei Timișoara, noul centru va oferi două tipuri de servicii. Respectiv un serviciu social de tip centru de zi de asistență și recuperare, destinat persoanelor vârstnice. Serviciul public de asistență socială a prevăzut dreptul la servicii sociale ca măsură de asistență socială, cu o capacitate de 50 de beneficiari. De asemenea, centrul va oferi un serviciu social de tip unitate de îngrijire la domiciliu, destinat persoanelor vârstnice cu venituri insuficiente, dificultăţi în realizarea activităţilor zilnice și în asigurarea condiţiilor de locuit, cu o capacitate de zece beneficiari.

STPT job 1000x200

Centrul de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice va fi amenajat pe str. Lorena, nr. 33, unde, în prezent, pe un teren dezafectat, se află o construcție de 90 de metri pătrați. Imobilul va fi reabilitat și extins cu 460 de metri pătrați, pentru a găzdui serviciile destinate persoanelor vârstnice. Documentația tehnico-economică, faza DALI, pentru aceste intervenții a fost, de asemenea, avizată de consilierii locali”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea proiectului este de 7,8 milioane de lei, din care peste 400.000 de lei vor fi asigurați de la bugetul local.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/