Centru de vaccinare pentru copii la Lugoj! Începe imunizarea celor din grupa de vârstă 5 – 11 ani

centru vaccinare copii lugoj
untitled design set 970x90 px

Direcția de Sănătate Publică Timiș a înființat șapte centre pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, printre care unul și la Lugoj. Acesta va fi funcțional la Sala de Sport „Lavinia Miloșovici”, începând cu data de 26 ianuarie.

Pentru copii se pot face programări pe platformă prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali, la centrele marcate „P_Ped”, însă programarea nu este obligatorie, deoarece vaccinarea se poate face și la medicii de familie.

„Vom amenaja un sector special pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani în zona Astra Zeneca, cu intrare separată. Vaccinul va fi diferit, probabil și concentrația va fi alta. Așteptăm primele doze din 21 ianuarie. De această activitate se va ocupa dr. Corina Damian”, spune dr. Ciprian Brîndușoni, coordonatorul Centrului de vaccinare de la Lugoj.

Ministerul Sănătății a anunțat că primele doze de vaccin anti-COVID pentru copiii cu vârste între 5-11 ani vor sosi în România în perioada 21-25 ianuarie. Este vorba de o tranșă de peste 110.000 de doze.

publicitate ziar expresb 1000x100

Copiii din categoria 5-11 ani vor fi vaccinați cu un ser Pfizer care vine într-o doză mai mică față de cea utilizată la persoanele de peste 12 ani. Copiii vor face și rapel, la 21 de zile. Celelalte șase centre sunt la Fundația Independentă pentru Tineret Timișoara, Dumbrăvița, Căminul Sportiv Sânnicolau Mare, Casa De Cultură Gătaia, Spitalul Dr. Karl Diel Jimbolia și Spitalul „L. Țurcanu Timișoara.

La centrul de la Sala Sporturilor „Lavinia Miloșovici” din Lugoj mai sunt încă de distribuit peste 1.000 de vouchere pentru cei vaccinați anul trecut. Cei în drept sunt invitați să le ridice de la centrul situat pe strada Caransebeșului, lângă Lidl, zilnic, între orele 8 – 20, inclusiv sâmbăta și duminica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/