Centru de primire pentru oamenii străzii

Codul galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului a instituit la nivelul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă serviciul de permanenţă.
La sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă a fost amenajat un centru de primire pentru persoanele fără adăpost, personalul de aici asigurând oamenilor străzii ceai fierbinte şi un aşternut cald. „În această perioadă, personalul aflat la permanenţă a monitorizat în mod continuu fenomenele meteorologice şi s-a deplasat în teren cu maşina cuprinsă în planul de măsuri. Ca atare, pe raza municipiului nu au fost probleme deosebite, Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reşiţa acţionând cu utilajele din dotare pentru deszăpezirea străzilor. În toata această perioadă nu au fost situaţii de drumuri blocate nici din cauza zăpezilor şi nici a căderilor de arbori”, a precizat Marius Bălean, purtător de cuvânt al Primăriei Reşiţa.
Până în momentul de faţă, de la instituirea codului galben de ger au fost ridicate de pe stradă şi aduse punctul de primire şapte persoane fără adăpost. Dintre acestea, patru au fost transportate la Centrul pentru Persoane fără Adăpost Caransebeş, unde au fost internate.