Centrele de carantină din Caraș-Severin s-au golit! Numărul persoanelor izolate la domiciliu crește zilnic!

Peste 3.500 de persoane sunt izolate la domiciliu în Caraș-Severin. Numărul crește zilnic cu câteva sute de cazuri. În schimb, în carantină nu se mai află nicio persoană plasată sub această măsură pe durata stării de urgență. Centrele de carantinare rămân însă pregătite.

Prefectura Caraș-Severin anunță astăzi că în centrele de carantină din județ nu mai există persoane pentru care s-a luat această măsură în timpul stării de urgență. Desigur, cum ultima zi a stării de urgență a fost 14 mai, iar obligativitatea carantinării are o durată de 14 zile, astăzi, în 28 mai, a expirat termenul de siguranță și oamenii au putut pleca acasă. „Centrele de carantinare care au rămas deschise sunt în continuare pregătite să asigure spaţii necesare pentru persoanele care sosesc în România din alte ţări şi nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru carantină/izolare la locuinţă/altă locaţie sau care solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia”, spun reprezentanții Prefecturii.

Pe durata stării de alertă, oamenii care vin din străinătate sunt plasați în izolare la domiciliu. Așa se face că numărul persoanelor aflate în izolare a ajuns, în această dimineață, la 3.517, cu aproape 300 mai multe decât ieri, potrivit Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

Măsura carantinării se mai aplică persoanelor care solicită acest lucru sau celor care nu respectă izolarea la domiciliu de două săptămâni. Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au verificat ieri 2.072 de persoane pentru a vedea dacă respectă măsura izolării. Un singur cetățean a fost prins că nu respecta măsura, așa că a fost carantinat pentru 14 zile. Nu doar că va suporta costurile pentru cele două săptămâni, ci a primit și o amendă „de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, spun cei de la Prefectură.

Instituția Prefectului transmite că, în această dimineață, mai aveam în județ 5 persoane carantinate (4 la cerere și una obligată, fiind vorba de cazul prezentat mai sus).

De la începutul pandemiei, în Caraş-Severin s-au efectuat 1.557 de teste, 112 au fost pozitive, 6 persoane infectat au murit, iar în acest moment doar 6 pacienţi se mai află internaţi în spital.