Centrala Zaporojie, monitorizată cu senzori produși la Timișoara

centrala zaporojie
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Centrala nucleară din Zaporojie va fi monitorizată cu senzori produși de o companie din Timișoara. Cinci unități uRadMonitor Model A vor măsura nivelul de radiații.

„Cinci senzori de radiații uRADMonitor Model A au ajuns în Ucraina. Aceștia vor monitoriza nivelul de radiații din vecinătate centralei nucleare Zaporojie și datele vor fi transmise on-line, în timp real”, aflăm de la companie.

Senzorii pot funcționa fără personal uman.

„Acum, centrala nucleară din Zaporojie, plină de combustibil nuclear, stă în calea focului, fiind folosită ca un scut strategic de Rusia agresoare. Pot lansa nenumărate atacuri cu șanse minime de contra ofensive din partea Ucrainei, din cauza riscului mare de avariere a centralei. Mai simplu spus, zona centralei nucleare nu este locul potrivit pentru jocuri de război, mai ales când știm că nu putem gestiona un astfel de dezastru. Pe lângă îngrijorările pe care le avem, noi am contribuit cu 5 senzori pentru a ajuta la monitorizarea zonei. Am donat 5 senzori automați de radiații uRADMonitor model A, care pot opera fără intervenție umană pentru a ne da în timp real nivelul de radiații.

1000x100 (3)

Ironia este că este foarte greu să îi instalăm, din cauza haosului și a distrugerilor din orașele învecinate. Cu ajutorul Saveecobot Ukraine (n.r. organizație de mediu din Ucraina), senzorii vor fi instalați în cele mai bune locații din apropierea centralei”, aflăm de pe site-ul companiei uRADMonitor.

senzori ukraina

Centrala nucleară este sub ocupația rușilor de 7 luni și este bombardată frecvent. Însă nici rușii, nici ucrainienii nu își asumă raidurile aeriene.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/