Cele mai bune reviste școlare intră în competiție la Reșița

reviste scolare
mbmr 1000x100

Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița anunță organizarea unei noi ediții a concursului regional de reviste școlare „Jurnaliști în devenire”.

În competiția ajunsă la cea de-a VI-a ediție, se pot înscrie reviste școlare realizate de elevi din toate nivelurile școlare (ciclurile primar, gimnazial, liceal). Vor intra, așadar, în concurs reviste școlare în care materialele sunt scrise exclusiv de elevi. Cadrele didactice nu pot publica materiale în aceste reviste, având doar rol de îndrumare a elevilor, precizează organizatorii concursului.

Revistele școlare se vor juriza în 26 aprilie, pe cele două categorii prezentate mai jos şi pe niveluri de învățământ:

a. Din punctul de vedere al ariei de adresare și al conținutului:
– reviste magazin (caleidoscop), oglindind complex întreaga activitate a clasei/a școlii;
– reviste de specialitate (în limbi străine; beletristice; științifice, tehnice; științifico-fantastice; umoristice și de atitudine);

b. Din punctul de vedere al ciclului de învățământ:
– revistă la nivelul ciclului primar;
– la nivelul ciclului gimnazial;
– la nivelul ciclului liceal.

Juriul va aplica criterii elementare de selecție, privind conținutul și tehnoredactarea: adecvarea problematicii la interesele, preocupările și nevoile elevilor; modalitatea în care conținutul revistei oglindește activitatea școlii (a clasei), elevii care obțin performanță, oferta educațională a școlii; valoarea instructiv-educativă a conținutului; mediatizarea experimentelor naționale, a personalităților locale; modul atractiv, ingenios, original de tratare a subiectelor; corectitudinea gramaticală a textelor; aranjarea textelor; limbajul adecvat vârstei; prezentarea grafică; cultivarea parteneriatului școlar; reflectarea unor evenimente ale comunității locale.

Muzeul TM

Se vor acorda premiile I, II, III și mențiune astfel:
Revistă magazin (caleidoscop) – ciclul primar, ciclul gimnazial, ciclul liceal;
Revistă de specialitate (ciclul gimnazial, ciclul liceal);

Concursul se va desfășura în data de 25 aprilie, la Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița. Coordonatorii care doresc să înscrie o revistă în concurs vor trimite, până cel târziu în 25 aprilie, un exemplar al revistei, apărut în anul școlar în curs, împreună cu formularul de înscriere, pe adresa Școlii Nr. 7 Reșița (Str. Progresului, Nr. 6. 320135 Reșița, Județul Caraș-Severin).

Concursul regional de reviste școlare „Jurnaliști în devenire” este parte a proiectului educațional „Lumea noastră”, aflat în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2023 – 2024.

Partenerii evenimentului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Asociația Kreativ Research – Centrul de Studii Media și Cercetări Sociale.

FOTO: ARHIVĂ

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/